top of page

Deltakerinfo Smøla triatlon

 

Program:
12.00: Sekretariat åpner. Utlevering av deltakerposer og forberedelse av skiftesone

13.15: Sekreteriat stenger.
13.30 – 16.00: Salg av mat og kaffe
13.30: Obligatorisk prerace-møte (5-10 min)
14.00: Start Smøla Triatlon (Individuell og stafett)
15.00 – 17.00: Gratis lunsj for deltakere og funksjonærer i restauranten
16.00-16.15: Premieutdeling


Innsjekk og startprosedyre
Registrering og henting av deltagerposer ved Breiflabben Pub (like ved målportal.  

Deltakerposen inneholder
Badehette
Startnummer, sikkerhetsnåler, klistremerker
Matbong
Tidtakerbrikke og ankelstropp

Banan og sjokolade

Prerace-møte 
Obligatorisk infomøte for alle deltakere og holdes ved skiftesonen.
 
Mat og drikke:
Drikkestasjon i skiftesonen ved starten på løpeetappen. Lunsj er inkludert i deltageravgiften. Den vil stå fremme i restauranten fra kl.15.00 – 17.00, slik at man kan forsyne seg etter hvert som man kommer i mål – husk matbong. Maten kan nytes både inne og ute.

Regler, utstyrskrav og lisens
Smøla triatlon arrangeres i samarbeid med triatlonklubben Norodd og er en konkurranse på NTFs terminliste. Konkurransen følger derfor generelle regler fastsatt av NTF og alle deltakere må tegne lisens for å kunne delta. Dette sikrer en skreddersydd forsikring om uhellet skulle være ut. For dem som ikke har helårslisens kan det tegnes engangslisens ved påmeldingen eller ved henting av deltakerposen på konkurransedagen. Prisen for engangslisens er 200kr for deltakere over 20 år, 100 kr for deltakere under 20 år og 300kr per stafettlag.

 

Alle deltakere er pliktige til å sette seg inn i konkurransereglene. Disse finner du her: https://www.triatlonforbundet.no/om-triatlonforbundet/konkurranseregler/. Under finner du en sammenfatning av det aller viktigste samt tips og triks.

Sykling:
Det er fritt for utøverne å velge sykkeltype. Den skal være i god stand med fungerende bremser foran og bak. CE-merket sykkelhjelm er påbudt under hele sykkeletappen.

Drafting (å ligge på hjul) er ikke tillatt. Det betyr at man ikke skal ligge nærmere andre syklister enn ti meter i lengderetningen eller to meter i bredden, samt ikke bruke mer enn 30 sekunder på en forbikjøring. Det er den som blir forbikjørt sitt ansvar å sikre at det igjen er riktig avstand til syklisten foran. Sykkeltraseen har normal trafikk og deltakerne må følge trafikkreglene. Løypa vil være godt merket med skilt/kritt og ha vakter i kryss med vikeplikt.

 

Tips og triks (denne i større tekst – slik at det blir en overskrift?)
Skiftesonen: (og denne i fet skrift som de andre «overskriftene»
Organiser utstyret ditt og legg alt klart slik at du bruker minst mulig tid I skiftesonen. Fest eventuelle energibarer/gel til sykkelen. Det er under sykkeletappen det er lettest å få påfyll av energi.

 

Stafett - lagkonkurranse
Utfordre familie, venner eller ansatte til å konkurrere mot andre i et triatlonlag! Dette er en lagkonkurranse for 3 personer hvor hvert lag består av en svømmer, en syklist og en løper. En perfekt anledning for å styrke samhold og trivsel og samtidig ha det gøy mens man blir kjent med konkurranseformen. Vekk konkurranseinstinktet og bli med på å lage en folkefest! Alle deltagere får en medalje og vinnerlaget får en flott pokal.
 
Påmelding gjøres lagvis og man kan endre deltakere uten ekstra kostnad inntil stevnedagen. Starttidspunkt, program, regler og gjennomføring for lagkonkurransen er med unntak av vekslingen det samme som for individuelle klasser.  
 
Veksling for lag
Vekslingen foregår i en egen del av skiftesonen ved tildelt plass iht. startnummer. Veksling på annet sted vil medføre diskvalifikasjon av laget. Det er tidtakerbrikken som er “stafettpinnen”, denne festes på høyre ankel. Etter endt etappe overleveres den til neste mann/kvinne som fester den på sin ankel. Syklisten må også overlevere sitt startnummer til løperen.

 

(altså, dette skal kuttes undere denne overskriften: «Etter at startskuddet har gått, vil det ikke være tillatt for syklist å forlate skiftesonen før veksling med svømmer eller for løper å forlate skiftesonen før veksling med syklist».)

bottom of page