1/8
Bilde 20.07.2019 klokken 10.35.jpg

Smøla swimrun 

Start Haugjegla fyr

5. august kl. 10.00

Atlanterhavsuka har gleden av å invitere til en opplevelse utenom det vanlige! Veien som går fra fastsmøla og ender i fiskeværet Veiholmen er det perfekte utgangspunkt for swimrun.

 

Med sin dramatiske plassering, ytterst i havgapet skaper Haugjegla fyr et spektakulært startsted. Herfra skal deltagerne ta seg frem gjennom Smølas mest storslagne naturområder – i farvann godt beskyttet fra bølger og strømmer, over svaberg, gjennom fiskevær og myrkledde øyer, før de når mål ved Smølasenteret på Hopen. 

 

Alt du trenger for å delta er en våtdrakt, et par joggesko og en partner. Man konkurrerer i par (dame-, herre- og mixlag), og sammen skal dere tilbakelegge ca. 13 km løping og 2 km svømming fordelt på 11 løpeetapper og 10 svømmeetapper. Dette tilsvarer sprintdistanser og er derfor ypperlig for de som har lyst til å prøve ut swimrun for første gang.

Hva er swimrun?

I swimrun konkurrer man i par og man svømmer og løper vekselvis i flere etapper. Så lenge man kommer i mål med det utstyret man startet med er det relativt fritt hva man kan ha med seg. Man løper og svømmer med sko og våtdrakt, og under svømmingen bruker mange flytehjelp (pull buoy) mellom bena og paddels på hendene. Å binde seg fast til hverandre med et tau gjør at man kan hjelpe hverandre med å dra både under svømming og løping, samt sørge for at avstanden til hverandre ikke blir for stor.