Løypebeskrivelse

Ved start ved Råket småbåthavn går ferden nordøstover til småbåthavna på Dyrnes. Anbefalt prikket linje går deretter rundt Storneset og ei kryssing på ca. 700 meter. Deretter må det navigeres mellom noen øyer før ei 1,2 km lang kryssing over Brennskaget. Etter kryssingen kommer du nå inn i Aunvågen, et svært skjermet område. Prikket linje er kun anbefalt rute, det er lov å padle en annen rute, men du må innom sjekkpunktet på Hopen Brygge.

Etter passering Hopen Brygge går ferden mot sjekkpunktet ved Verjeskiftbrua (sør for Haugøya). Etter brua må du finne raskeste vei tilbake til Hopen Brygge mellom hundrevis av holmer og skjær på vestsiden av veien. Husk det er ikke lov til å bære kajakken over land. 

Målgang er rett utenfor Smøla Havfiskesenter, ca 3 km fra Hopen Brygge. 

Ved start ved Smøla Havfiskesenter går ruta motsatt vei, også da passeres Hopen Brygge to ganger. Målgang da ved Råket småbåthavn.

Deltakerinfo Smøla padlemaraton

 

 

Start blir enten ved Smøla Havfiskesenter eller Råket småbåthavn, dette bestemmes senest dagen før løpet. Følg med på facebook/padlemaraton eller facebook/atlanterhavsuka.

Adkomst

For å komme seg til Smøla må man enten ta ferge eller hurtigbåt. Dersom man planlegger å reise til Smøla samme dag må du senest ta ferga som går 10.45 fra Sandvika til Edøy. Det tar deg ca. 30 min å kjøre fra Edøy til Smøla Havfiskesenter eller Råket småbåthavn. Du vil da være på plass ca. 11.35. 

Det er begrensede parkeringsplasser ved Start, og disse vil bli forbeholdt deltakere. Et område blir avsperret for oppbevaring av kajakker fra kl. 11.00. Det blir derfor ikke adgang til å parkere ved Smøla Havfiskesenter etter dette. 

Innsjekk og startprosedyre

Registrering og henting av deltakerposer i startområdet.

Deltakerposen inneholder:

  • Startnummer overkropp

  • Startskilt kajakk

  • Goodiebag

  • Matbong

  • GPS-tracker

  • Kart

Merk! GPS-tracker er utøvers ansvar. Denne skal leveres umiddelbart etter målgang. Dersom du har med deg tracker hjem, må du returnere den raskt og innen 3 dager til: RaceTracker AS, Øvre Lundenvei 12, 3215 Sandefjord. Ikke returnerte brikker vil bli fakturert den aktuelle utøver kr. 500,-.

Kajakksonen

Deltakerne får tildelt en plass i kajakksonen (merket med startnummer). Det er mulig å skifte i kajakksonen. Vi anbefaler at du tar med skifteklær i kajakken. Dersom du ønsker at vi skal bringe klær/utstyr til målområdet, leveres dette til bilen ved skiftesonen.

Infomøte 

Infomøte kl. 12.45 er obligatorisk for alle deltakere og holdes i startområdet.

Transport

Det er busstransport tilbake til start etter målgang, og mulighet for transport av kajakker tilbake til start for de som ønsker det. Det er også mulighet for transport av kajakker til start. Da må kajakkene legges på henger i Steinsøysundet hos Smøla kajakk før kl. 10.00 fredags morgen.  Deltakere må sørge for transport til startområdet selv. Dere blir anvist plass på startstedet.  

Regler og sikkerhet

Smøla Padlemaraton er en privat event og arrangeres ikke gjennom Norges Padleforbund. Det løses derfor ikke forsikring for deltakerne. Sikkerhet vil selvfølgelig bli satt i høysetet, men deltakelse er på eget ansvar. Røde kors og ambulanse vil være på plass, samt sikkerhetsbåter i løypa. De vil være merket med oransje flagg.

Mat og drikke:

Pizzabuffet er inkludert i deltakeravgiften. Den vil stå fremme i restauranten fra kl. 16.00 - 19.00, slik at man kan forsyne seg etter hvert som man kommer i mål - husk matbong. Maten kan nytes både inne og ute. Det er drikkestasjon ved Hopen Brygge.

Klargjøring før start

Sett fra deg kajakken på din anviste plass slik at den ikke er til hinder for andre utøvere. Fest startskiltet, med strippen som følger med, bak på kajakken. Vakter hjelper deg dersom du trenger hjelp. Kajakkene settes på vannet mellom 13.30-13.50. Det er få utsettsteder så beregn god tid. 

Dusj/toalett/garderobe

Det er toalettfasiliteter ved start- og målområdet, men begrensede garderobemuligheter. Etter løpet er det mulig å benytte dusjer og garderober i Smølahallen på Hopen. 

Program

Smøla Padlemaraton arrangeres. Start ved Smøla Havfiskesenter eller Råket småbåthavn
12.00: Registrering og utlevering av deltakerposer  
12.45: Infomøte 
13.15: Klargjøring før start  

13.30: Kajakkene settes på sjøen (frem til 13.50)
14.00: Start halvmaraton
16.00: Middag for deltakere og funksjonærer i restauranten (frem til kl. 19)
17.00: Premieutdeling

Egenredning og utstyr
Havtemperaturen i august ligger på mellom 13-17 grader. Med vind, bølger og utslitte kropper må en tenke sikkerhet. En tåler ikke å ligge lenge i sjøen. Dersom du trenger assistanse fra hjelpebåter, trykker du inn en rød knapp på trackeren. 

Padling
Deltakerne kan fritt velge rute selv, men må innom sjekkpunktene. Det er ikke tillatt å bære kajakken over vei og land. Kun lov til å dra kajakken der det er vann. Et godt tips er å ha mat/drikke lett tilgjengelig. - Det kan være bølger på sjøen. 

 

Bedriftslag 

Utfordre dine ansatte eller kollegaer til å konkurrere mot andre bedrifter i padlemaraton stafett! Dette er en lagkonkurranse for 2 personer. Veksling ved Hopen Brygge. Padlemaraton bedriftslag er den perfekte anledning for å styrke samhold og trivsel på arbeidsplassen og samtidig ha det gøy mens man blir kjent med konkurranseformen. Vekk konkurranseinstinktet og bli med på å lage en folkefest! Alle deltagere får en medalje og vinnerlaget får en flott pokal. 

 

Påmelding gjøres lagvis og man kan endre deltakere uten ekstra kostnad inntil stevnedagen. Starttidspunkt, program, regler og gjennomføring  for lagkonkurransen  er ellers det samme som for individuelle klasser.  

 

Veksling for bedriftslag

Vekslingen foregår ved flytebrygga til Hopen Brygge. Laget kan fortsette med samme kajakk eller bytte.  Veksling på annet sted vil medføre diskvalifikasjon av laget. Det er GPS-trackeren som er “stafettpinnen”. Etter endt etappe overleveres den til neste mann/kvinne. Padleren må også overlevere sitt startnummer til neste padler. 

Forsikring
NB! Påmeldingsavgiften dekker ikke ulykke eller tap/skade av eiendeler. Det er ikke tillatt å delta i en annen persons navn.

 

Avlysning
Ved avlysning av Smøla padlemaraton før arrangementsdagen kan arrangøren beholde 50% av startkontingenten til dekning av utgifter. Ved avlysning i løpet av arrangementsdagen på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold beholder arrangør startkontingenten. All påmelding er bindende. Ingen del av startkontingenten blir refundert selv om den påmeldte av ulike årsaker (sykdom osv.) ikke kan delta.