top of page

Deltakerinfo Smøla triatlon

 

 

Program 

Kl 10:00 – 10:30 Registrering og utlevering av deltakerposer 

Kl 10:45 Infomøte 

Kl 11:15 – 11:45 Klargjøring før start 

Kl 12:00 Start Smøla Triathlon – både individuell og lag 

Kl 13.00-15.00 Lunsj for deltakere og funksjonærer I restauranten  

Kl.14.15: Premieutdeling 

Lag 

Utfordre familie, venner, ansatte til å konkurrere mot andre i triatlon lag! Dette er en lagkonkurranse for 3 personer hvor hvert lag består av en svømmer, en syklist og en løper. Triatlon lag er den perfekte anledning for å styrke samhold og trivsel  og samtidig ha det gøy mens man blir kjent med konkurranseformen. Vekk konkurranseinstinktet og bli med på å lage en folkefest! Alle deltagere får en medalje og vinnerlaget får en flott pokal. 

 

Påmelding gjøres lagvis og man kan endre deltakere uten ekstra kostnad inntil stevnedagen. Starttidspunkt, program, regler og gjennomføring  for lagkonkurransen  er ellers det samme som for individuelle klasser.  

 

Veksling for lag

Vekslingen foregår inne i skiftesonen ved tildelt plass iht. startnummer. Veksling på annet sted vil medføre diskvalifikasjon av laget. Det er tidtakerbrikken som er “stafettpinnen”, denne festes på høyre ankel. Etter endt etappe overleveres den til neste mann/kvinne som fester den på sin ankel. Syklisten må også overlevere sitt startnummer til løperen. 

 

Etter at startskuddet har gått,  vil det ikke være tillatt for syklist å forlate skiftesonen før veksling med svømmer eller for løper å forlate skiftesonen før veksling med syklist.  

Adkomst og parkering 

For å komme seg til Smøla må man enten ta ferge eller hurtigbåt. Dersom man planlegger å reise til Smøla samme dag som løpet, må du senest ta ferga som går 09.45 fra Sandvika til Edøy(forbehold om ruteendringer). Det tar deg ca. 30 min å kjøre fra Edøya til Smøla Havfiskesenter og du vil da være på plass ca. 10.35. For deg som besøker Smøla for første gang, eller aldri har deltatt på et triatlon før, anbefaler vi å ta ferga som går 08.45 fra Sandvika.  

 

Det er begrensede parkeringsplasser ved Smøla Havfiskesenter, og disse vil bli forbeholdt deltagere. For å kunne sørge for sikkerheten til deltakerne vil skiftesoneområdet avsperres med gjerder kl.10.45. Det blir derfor ikke adgang til å parkere ved Havfiskesenteret etter dette tidspunktet og veien fra Mekonomen og ned til området sperres for biler.  

 

 

Innsjekk og startprosedyre 

Registrering og henting av deltagerposer i teltet ved skiftesonen.  

 

Deltagerposen inneholder: 

  • Badehette 

  • Startnummer 

  • Startnummerbelte 

  • Goodiebag 

  • Matbong  

  • Tidtakerbrikke 

 

MERK! : Tidtakerbrikker er utøvers ansvar. Brikker skal leveres umiddelbart etter målgang. Dersom du har med deg brikken hjem, eller velger å ikke stille til start, må du returnere den raskt og innen 3 dager til: 

RaceTracker AS 

Øvre Lundenvei 12 

3215 Sandefjord 

Ikke returnerte brikker vil bli fakturert den aktuelle utøver kr.500,-.

 

Skiftesonen 

Deltagerne får tildelt en plass i skiftesonen (merket med startnummer). Her vil det stå plastbokser klare som kan brukes til å ha utstyret i. Skiftesonen er forbeholdt deltakere. 

 

Infomøte  

Infomøte kl.10.45 er obligatorisk for alle deltakere og holdes i konferansesalen over Breiflabben pub.  

 

Regler og sikkerhet 

Smøla triatlon er et samarbeid med Norodd IL og arrangeres gjennom Norges Triatlon Forbund. Det løses derfor ikke forsikring for deltakerne. Vi vil likevel forsøke å følge retningslinjene fra forbundet så langt det lar seg gjøre. Sikkerhet vil selvfølgelig bli satt i høysetet, men deltakelse er på eget ansvar. Røde kors og ambulanse vil være på plass, samt sikkerhetsbåter i svømmeløypa og vakter i sykkel- og løpeløypa. 

 

Mat og drikke: 

Drikkestasjon i skiftesonen like før målportal. Lunsj er inkludert i deltageravgiften. Den vil stå fremme i restauranten fra kl.13.00 – 15.00, slik at man kan forsyne seg etter hvert som man kommer i mål – husk matbong. Maten kan nytes både inne og ute. 

Tidtaking 

Det utleveres en brikke som skal festes rundt ankelen og som skal være på under hele løpet.  Denne registrerer mellomtider samt livetider ute i løypa, slik at publikum får oppdateringer fra det som skjer ute i løypa. Brikken er utøvers ansvar og må leveres inn etter målgang. 

 

Klargjøring før start: 

Sørg for å ha alt utstyr klart i skiftesonen før start. Sett fra deg utstyret på din anviste plass slik at det ikke er til hinder for andre utøvere. Dette gjelder også når du skal sette fra deg utstyr i begge overgangene. Merk deg at skiftesonen har en inngang og en utgang – dvs at man beveger seg I kun en retning I skiftesonen. Det er ikke tillatt å forlate plassen sin I skiftesonen same vei som man kom. 

Dusj/toalett/garderobe 

Det er toalettfasiliteter på området, men begrensede garderobemuligheter.  Etter løpet er det mulig å benytte dusjer og garderober i Smølahallen på Hopen. 

Svømming: 

Alle deltakere får utlevert svømmehette som må brukes. Egen svømmehette/neoprenhette kan benyttes under den. Det er anbefalt å svømme i våtdrakt. Den holder deg varm og gir deg ekstra flyteevne. Forventet sjøtemperatur er 13 – 17 0C. Ved sjøtemperatur under 15 0C må vi påby bruk av våtdrakt. Unngå å slå eller sparke andre svømmere.  

 

Fellesstart fra flytebrygge – vær på plass på flytebrygga senest 5 min før start, hopp i vannet og hold en hand I flytebrygga senest 10 sekunder før startsignal. 

 

Under svømmingen vil arrangøren stille med mannskap i båt og kajakk som sørger for sikkerheten. Dersom du skulle få problemer, legg deg på rygg og strekk en arm i været. Mannskapet vil da kommet bort til deg. 

 

Dersom det blir mye vind på konkurransedagen vil svømmedistansen bli kortet inn.  

 

Skiftesone – fra svømming til sykling: 

Det er ikke tillat å sykle i skiftesonen, da dette kan skape farlige situasjoner. Trill sykkelen bort til markert plass for påstiging (like før målportal). Det er ikke lov å motta annen hjelp enn den arrangøren gir. 

Sykling: 

Det er fritt for utøverne å velge sykkeltype. Den skal være i god stand med bremser foran og bak. Godkjent sykkelhjelm er påbudt under hele sykkeletappen. Drafting (å ligge på hjul) er ikke tillatt i triathlon. Det betyr at man ikke skal ligge nærmere andre syklister enn ti meter i lengderetningen eller to meter i bredden, samt ikke bruke mer enn 30 sekunder på  en forbikjøring. Det er den som blir forbikjørt sitt ansvar å sikre at det igjen er riktig avstand til syklisten foran. Sykkeltraseen har normal trafikk og deltakerne må følge trafikkreglene. Løypa vil være godt merket med skilt/kritt og ha vakter i kryss med vikeplikt. Ledebil kjører foran første syklist. 

 

Skiftesone – fra sykling til løping: 

Gå av sykkelen ved markert plass for avstigning (ved målportal) og trill sykkelen til plassen din. Hjelmen skal ikke tas av før du er kommet inn i skiftesonen. Det kommer til å være hjelpere I skiftesonen, men belag deg på at du må henge opp sykkelen på stativet selv. Det er ikke lov å motta annen hjelp enn den arrangøren gir.  

Løping: 

Så snart du har fått på deg løpesko er det fritt fram om du vil løpe eller gå de siste 5 km som er igjen før målstreken. Deler av løypa går langs hovedveien, så sørg for å følge trafikkreglene.  

Tips og triks 

Skiftesonen: 

Organiser utstyret ditt og legg alt klart slik at du bruker minst mulig tid I skiftesonen.  

 

Svømming: 

Ha på deg klærne som du har tenkt å sykle med under våtdrakta. Startnummeret festes på konkurransebeltet. Smør inn håndledd, ankler, skuldre og hals med vaselin eller lignende salve for å unngå gnagsår. Det er lov til å ligge I dragsuget av en annen svømmer, så her er det krefter å spare om du finner noen som holder ditt tempo. Unngå å slå eller sparke de andre. Det er lurt å starte med å få av seg våtdrakta så snart du kommer opp fra vannet for å spare tid i skiftesonen. 

 

Sykling 

Sørg for at sykkelen er riktig tilpasset, fyll luft I dekkene og sjekk at alt fungerer på sykkelen på forhånd.  

 

Løping 

Overgangen fra sykling til løping er kanskje den tyngste delen av løpet, og det kan lønne seg å trene på dette på forhånd. Sørg for å få i deg nok væske og energi (f.eks. energibar/sjokolade/gel) på sykkeletappen og ved skiftsonen før du begynner å løpe. Mange benytter hurtigstrammere på skolissene for å spare tid I skiftesonen. 

bottom of page